Cruiseschip tropisch

Cruisen alleen voor oude mensen? Echt niet!

Alleen maar met oude mensen op een boot? Helemaal alleen op zee? En dan ook nog eens niet te betalen? Dat zijn vragen die veel mensen hebben als het gaat over cruisen, maar wat is hier nou eigenlijk van waar? Hieronder lees je veel voorkomende misverstanden over cruisen.

Cruisen is voor oude mensen…

Veel mensen denken dat alleen oude mensen kiezen voor een cruisevakantie en dat er dat je dan ook alleen maar oudjes tegenkomt tijdens je vakantie. Dit hangt echter helemaal af wat op wat voor soort cruiseschip te verblijft. De luxere en duurdere schepen zullen wellicht wat meer ouderen aan boord hebben, maar er zijn genoeg cruiseschepen met grote zwembaden, glijbanen en sportfaciliteiten, die soms zelfs speciaal op kinderen zijn gericht. Zie jij die oudjes al van een glijbaan gaan? Ik denk het niet! 😉 Daarnaast is er ook onderzoek gedaan en zijn de leeftijden van mensen die een cruisevakantie boeken heel verschillend.

Cruisen is duur…

Ook dat hangt af van de soort cruisevakantie die je boekt. Je kunt natuurlijk gelijk naar Azië of de Caraïben willen, maar ook in Europa heb je genoeg cruises, bijvoorbeeld een Middellandse Zee cruise, of een cruise naar Scandinavië. En dan zijn er ineens genoeg cruises te boeken voor onder de €500. En natuurlijk moet je ook de aanbiedingen strak in de gaten houden. Wij hebben wel eens een aanbieding gezien op TravelHunter voor €550 naar o.a. Barbados, Grenada en Martinique, met All-Inclusive verzorging. Dat is bijna net zo duur als een weekje All-Inclusive in Spanje!

Cruisen is saai…

Saai?! Een cruiseschip is een dorp op zich! Vaak is er een groot zwembad aanwezig, zijn er veel barretjes, restaurants, een casino, animatie en als je ook nog een kamer met balkon hebt, is het helemaal leuk! Zo kom je de uren dat je op zee bent wel door. En je blijft natuurlijk niet alleen maar op het schip, je gaat juist naar heel veel verschillende plekjes. Zo kun je in één vakantie heel wat landen van je bucketlist afstrepen.

Op een cruiseschip word je zeeziek…

Gelukkig zijn de schepen tegenwoordig goed en uitgebalanceerd, waardoor je weinig zal merken van de golven. Mocht je onverhoopt toch een beetje zeeziek worden, dan kun je altijd nog een pilletje ervoor nemen, maar het zal nooit zo erg zijn als op een kleine boot!